Паспорт харчоблоку Кремидівського закладу загальної середньої освіти
Паспорт харчоблоку
Кремидівського закладу загальної середньої освіти Доброславської селищної ради
Одеського району Одеської області
(назва закладу)
Підпорядкування (балансоутримувач)
Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту
Доброславської селищної ради
Одеського району Одеської області
Паспорт харчоблоку
1. Назва закладу Кремидівський заклад загальної середньої освіти Доброславської селищної ради Одеського району Одеської області
1.1.Адреса.телефон: 67540, Одеська обл., Одеський р-н., с.Кремидівка, вул. Центральна, буд. 72
1.2.Прізвище директора закладу (завідуюча): Алла МАРЧЕНКО моб. т. 0974157210
1.3.Прізвище медичного працівника, який здійснює медичне обслуговування: медична сестра Галина ЖЕЖУЛЕНКО
1.4.Тип закладу: ЗЗСО, ЗДО. ЗПТО інше вказати ЗЗСО
1.5.Проектна потужність закладу/фактична: 390/______
2. Організація харчування учнів, графік та умови харчування: – одноразове харчування (гарячі сніданки)
2.1.Наявність угоди на обслуговування їдальні(організатор харчування): Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради Одеського району Одеської області
2.2.Перелік постачальників-операторів ринку з наявністю державної реєстрації або експлуатаційного дозволу;
ФОП Згурська Ольга В’ячеславівна - r – UA 15-13-62
2.3.Забезпечення дотримання вимог до транспортних засобів та умов транспортування -
умови транспортування дотримуються
2.4.Укомплектованість кадрами(кількість працівників харчоблоку по штату/фактично): 3/3
2.5. Кількість посадових місць їдальні: 72
2.6. Площа обіднього залу: 72 кв. м
2.7. Харчоблок власний/орендований (організатор харчування): власний
2.8. Реєстраційний номер оператора ринку харчових продуктів Кремидівського ЗЗСО
r – UA 15-13-100
3. Спосіб організації харчування
3.1. Харчоблок (власне виробництво на сировині) власне виробництво
3.2. Привозне харчування________________________-________________________________________
3.3. Напівфабрикати__________________________-___________________________________________
3.4. Роздаткова__________________________________-_______________________________________
3.5. Буфет____________________________________-_________________________________________
3.6. Приміщення для прийому їжі їдальня
4. Дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу (програми передумов); впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) - дотримуємося гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях.
5. Харчування дітей здійснюється відповідно до норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку (пост. КМУ від 24.03.2021 № 305) - здійснюється згідно постановіи № 305
6. Виконання натуральних норм харчування
Журнал виконання натуральних норм ведеться - ведеться
7. Призначення відповідальних за організацію харчування дітей у закладі
Наказ № 77 –ОД від 18.07.2022 року (копія наказу додається) - заступник директора з виховної роботи
8. Медичне обслуговування дітей здійснюється медсестрою ЖЕЖУЛЕНКО Галиною
9. Наявність режиму і графік харчування дітей (Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом МОЗ, МОНУ від 01.06.2005 № 242/329 режиму дотримано, графік харчування додається
10. Наявність меню-розкладу відповідно до затвердженого примірного двотижневого меню з різним виходом страв за віковими групами, які погоджуються з Держпродспоживслужбою:
в наявності, згідно затвердженого 2-х тижневого перспективного меню від _________ р.
11. Наявність в місці видачі їжі графіку видачі їжі та денного меню наявні
12. Водопостачання централізоване
Останні лабораторні дослідження питної води:_ 26.05.2021_р.
Вода питна відповідає вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної,призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10) – вода питна відповідає ДСанПіН2.2 4 171-10 Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»
13. Наявність гарячої проточної води на харчоблоці у всіх виробничих приміщеннях, вказати приміщення, де відсутня – наявне, бойлер – 2
14. Водовідведення (централізоване, на вигріб) централізоване на вигріб.
15. Вентиляція природня.
16.Умови для дотримання правил особистої гігієни персоналом - гардеробна кімната для персоналу, туалет.
17. Чи організовано належний питний режим(кожна дитина, за потреби, повинна отримати кип’ячену або фасовану воду в індивідуальній чашці, що відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10) , індивідуальний питний режим.
18. Харчоблок має повний набір виробничих приміщень ні
Харчоблок розміщений в типових (пристосованих) приміщеннях – у пристосованому приміщенні
Обідній зал на 72 місця
Умивальники при обідньому залі (кількість) (норматив 1 на 20 посадкових місць) – 7
Електрорушники (норматив 1 на 40 посадкових місць) – 2
Набір та площа виробничих приміщень
-гарячий цех 20 кв. м.
-холодний цех та різання хліба - -
-м'ясний та рибний цехи – 8 кв. м.
-овочевий цех – 8 кв. м.
Мийні для посуду
їдальні (столового посуду) – 6 кв. м.
буфету та кухонного посуду - -
Охолоджувальні камери (кількість) для:
- м'ясних продуктів - 1
- рибних продуктів - 1
- молочних та гастрономії - 2
- овочів - 1
Неохолоджувані приміщення:
Комори для сухих продуктів, овочів, напоїв, соків – 6 кв. м.
Завантажувальна і тарна - -
Мийна для яєць - -
Інвентарна - -
Гардеробна кімната для персоналу з душем і туалетом – наявні гардеробна кімната і туалет
19. Поточність технологічного процесу у харчоблоці дотримується – дотримується
20.Забезпеченність харчоблоку технологічним обладнанням (кількість):
- плитою - 1 ;
- електричними котлами для води - 3;
духовою шафою - 1;
електричною сковородою - 1;
м’ясорубкою - 2 ;
картоплечисткою - - ;
пристроєм для протирання - -;
овочерізкою - -.
21. Забезпеченість харчоблоку холодильним обладнанням (кількість):
- холодильники - -,
- побутові - 4,
- холодильні шафи - -,
- морозильні камери – 1.
22. Розроблюваний інвентар в достатній кількості, промаркований, використовується за призначенням
- дошок – 9, промарковані, використовуються за призначенням.
- ножів – 9, промарковані, використовуються за призначенням.
23.Столовий та кухонний посуд у достатній кількості: 3 комплекти (134)
24.Умови миття посуду(кількість ванн) правила та процес миття посуду відповідають санітарним вимогам - 5 ван, правила та процес миття посуду дотримуються.
25.Облаштування буфетних груп (тільки для ДНЗ) - -
26.Здійснення зняття проби готової продукції - медсестра Жежуленко Галина Павлівна, відповідальний за організацію харчування заступник директора з виховної роботи - Бершадська Інна Миколаївна, наказ № 77_– ОД від 18.07.2022_року (копія наказу додається).
(лікар, медсестра, дієтсестра) або при його відсутності іншою особою,відповідальною за організацію харчування (вихователь,методист тощо), призначений за наказом керівника закладу (кухар не може бути відповідальним за зняття проб)
27. Чи вносяться результати зняття проби до Журналу бракеражу готової продукції особою, яка знімала пробу, під особистий підпис – результати проби вносяться до Журналу бракеражу готової продукції під особистий підпис відповідального
28. Наявність добової проби кожної страви раціону та умови їх зберігання на харчоблоці -
умови зберігання добової проби дотримуються (в холодильнику).
29.Наявність миючих та дезінфекційних засобів, що використовується (Порядок державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів затвердженого постановою КМУ від 03.07.2006 року № 908) - наявне
- Кальцинована сода – 8 кг.
- Гірчиця – 5 кг.
- Дезакват – 2 кг.
30. Своєчасність проходження медоглядів (особисті медичні книжки): медогляди проходять своєчасно, особисті медичні книжки в наявності
31. Працівники забезпечені санітарним одягом для робіт, що пов’язані з організацією харчування – 3 комплекти, промарковані;
та промаркованим спеціальним одягом для прибирання приміщень – 3 комплекти, промарковані.
32. Проведення навчання з питань гігієни та проводження з харчовими продуктами та сировиною – 17.08.2022 р.
33. Поточні дезінфекційні заходи проводяться - 1 раз на тиждень згідно графіка (додається)
34. Інвентар для прибирання приміщень - забезпечено, 3 комплекти, промарковані.
35. Правильність і своєчасність ведення журналів «Бракеражу готової продукції», «Бракеражу сирої продукції» , «Здоров’я», «Карток-розкладок страви», «Обліку відходів» - журнали «Бракеражу готової продукції», «Бракеражу сирої продукції» , «Здоров’я», «Карток-розкладок страви», «Обліку відходів» ведуться своєчасно.
36. Наявність угоди на проведення дератизаційних, дезінфекційних та дезінсекційних заходів і відмітки про фактично виконані роботи (ст..16 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 року, ст. 40,42,49 Закону України «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771/97-ВР від 23.12.1997 року) – відсутня угода
Директор закладу ______________ Алла МАРЧЕНКО
<